Καροτοκεφτέδες από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 15-20 κομμάτια
10 μεγάλα καρότα | 250 γρ τυρί ένταμ τριμμένο | 3 κ σ φρυγανιά τριμμένη | 2 αυγά | 4 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | 3 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο | αλάτι και πιπέρι | αλεύρι για το αλεύρωμα | ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά τα καρότα. Τα τρίβετε στον ψιλό τρίφτη και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, τα αυγά, την φρυγανιά, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα δεμένο αλλά όχι πολύ στεγνό (την φρυγανιά να την ρίχνετε σταδιακά).

2. Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και όταν είναι έτοιμοι τους μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

Συμβουλή! Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένταμ με οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σας ή μείγμα τυριών.