Κυδώνια μαρμελάδα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά: Κυδώνια | λεμόνι | ζάχαρη

Πως φτιάχνεται

1. Τρίβετε τα κυδώνια με πανί, τα πλένετε και τα κόβετε σε τέταρτα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και το κοτσάνι και τα δένετε σε τούλι που θα ρίξετε να βράσει μαζί με τα κυδώνια και θα το πετάξετε στο τέλος.Τα μισοσκεπάζετε με νερό, προσθέτετε 1 κ σ χυμό λεμονιού και τα βράζετε ώσπου να μαλακώσουν.

2. Τα περνάτε μαζί με τον χυμό τους από τον μύλο των χορταρικών. Μετράτε τον πολτό με φλυτζάνι του τσαγιού. Για κάθε φλυτζάνι προσθέτετε τα 3/4 από 1 φλ τσ ζάχαρη.

3. Ανακατεύετε την μαρμελάδα σε σιγανή φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνετε τη φωτιά και την βράζετε επί 15′. Σβήνετε και αφήνετε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι, αφού την σκεπάσετε με χνουδωτή πετσέτα.

4. Την επομένη την ξαναβράζετε ωσότου δέσει το σιρόπι της καλά. Την μοιράζετε σε αποστειρωμένα και στεγνά βαζάκια, τα βιδώνετε καλά, τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Μετά τα διατηρείτε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.