Λικέρ λεμόνι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 1 μπουκάλι 1 λίτρου
3 φλ τσ τσικουδιά ή τσίπουρο ή ρακή | 1 φλ τσ νερό | 2 φλ τσ ζάχαρη | 10 μέτρια λεμόνια | 10 κόκκους πράσινο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε καλά και στεγνώνετε τα λεμόνια, ξύνετε με τον τρίφτη γύρω γύρω λίγο από τη φλούδα τους και τα κόβετε σε κομμάτια. Τα μεταφέρετε σε ένα βάζο με το ποτό, το νερό
τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπέρι.

2. Κλείνετε καλά το βάζο και το αφήνετε για τρεις εβδομάδες, ανακινώντας το κατά διαστήματα να διαλυθεί η ζάχαρη.

3. Σουρώνετε το λικέρ, το μεταφέρετε σε καθαρό μπουκάλι και το αφήνετε μια εβδομάδα επιπλέον να καθαρίσει και να γίνει διάφανο.