Ριζότο με κοτόπουλο, αρακά και μυρωδικά

Υλικά για 6 άτομα
500 γρ αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο | 2 ποτήρια ρύζι κίτρινο, τύπου Αμερικής | 350 γρ φιλέτο κοτόπουλο, βραστό ή ψητό | 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο | 150 γρ φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες | 4 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο | 1/2 φλ τσ φρέσκο βούτυρο |
1 κύβο λαχανικών και 1 κύβο ζωμό κότας διαλυμένα σε 5 φλ τσ βραστό νερό | αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένα

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τον αρακά για 8′ σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

2. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρις ότου γίνουν διάφανα. Ρίχνετε τον μισό ζωμό και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να τον απορροφήσει. Κατόπιν προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρις ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά.

3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο, όσο σιγοβράζει το ριζότο, και σοτάρετε τον αρακά με τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο για 2′-3′. Προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο αε λεπτές λωρίδες ή κυβάκια και τον σοταρισμένο αρακά.

4. Ανακατεύετε απαλά το ριζότο για 2′-3′, δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση, αν χρειάζεται και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε σε πιατέλα το ριζότο και το γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Μαίρη Παναγάκου