Μπαστουνάκια καρύδας με κουάκερ από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
250 γρ βούτυρο
1 φλ τσ ζάχαρη
4 κ σ μέλι
1 σφηνάκι μπράντυ
1 βανίλια
1 φλ τσ ινδική καρύδα τριμμένη
350 γρ κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
75 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ σ κονιάκ
2 κ σ κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα να λιώσει το βούτυρο και προσθέτετε την ζάχαρη, το μέλι και το κονιάκ. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράσουν τα υλικά.
2. Ανακατεύετε το κουάκερ, την καρύδα, την βανίλια και τα ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε και τα μεταφέρετε σε βουτυρωμένο ταψί.
3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις, στους 170ο, για 25′ περίπου. Αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα κόβετε σε μπαστουνάκια. Τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
4.  Λιώνετε την σοκολάτα και την αναμειγνύετε με το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά. Βουτάτε κατά το ήμισυ τα μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε σε αλουμινόχαρτο για να κρυώσουν και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.