Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Νέο Γ.Ν. Σπάρτης ΙΣΝ | Πιστό στο ραντεβού του με τους Λάκωνες το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με αφορμή την ολοκλήρωση των πρόδρομων εργασιών και την επερχόμενη έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, έλαβε χώρα μια ακόμη ανοιχτή συνάντηση για το κοινό με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής – Ομίλου ΑΒΑΞ. Στη συζήτηση συμμετείχε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος. Δείτε το video ΕΔΩ.

Ως τεράστιο project που δίνει ελπίδα και συμβάλει στην ανάπτυξη της Σπάρτης και γενικότερα της Λακωνίας, χαρακτήρισε τη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Δήμος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση που διεξήχθη, με επίκεντρο την πορεία κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης, παρευρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός. «Διατυπώθηκαν καίρια ερωτήματα και επισημάνσεις από το κοινό, το ενδιαφέρον του οποίου έχει προσελκύσει η προοπτική της υγειονομικής δομής», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Έχει και μελανά σημεία ο φάκελος Υγεία στη Λακωνία

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αναστασάκο, γραμματέα της ΚΟΒ Μάνης του ΚΚΕ, περιόδευσε στο Κ.Υ. Γυθείου. Εκεί συναντήθηκε με την πρώην διευθύντρια του Κ.Υ. κα Θεοδώρα Αγγελάκου, η οποία πρόσφατα παύθηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ γιατί αρνήθηκε την περαιτέρω μετακίνηση ιατρών από το δυναμικό του Κ.Υ. Γυθείου στο νοσοκομείο Σπάρτης προκειμένου να μην κλείσει το Κ.Υ.

Απαγωγή στη Λακωνία | Εφιάλτης για έναν 17χρονο

Στιγμές τρόμου βίωσε ένας 17χρονος στη Σπάρτη, όταν έπεσε θύμα απαγωγής από τους συγγενείς της κοπέλας του και στη συνέχεια τον έδερναν επί τρεις ώρες. Ο νεαρός δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον αδερφό της κοπέλας και πήγε να τον συναντήσει. Εκεί, δέχτηκε άγρια επίθεση από το άτομο που είχε ραντεβού κι ακόμη άλλο ένα πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια τον άρπαξαν μπροστά στα μάτια της μητέρας του και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου.

Έβγαλε ειδήσεις η συνέντευξη Βερούτη στον Fly 

Ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θεόδωρου Βερούτη, στην πρωινή ζώνη του Fly, όπου και απάντησε για το αν προχωράει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, αν καθυστερεί ή όχι η νέα γέφυρα της Σκάλας, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αποκατάσταση της Αρχαίας Σπάρτης, ποιο το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των παλατιών του Μυστρά, πότε αναμένεται να είναι έτοιμο το Μουσείο του Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά και πώς εξελίσσονται τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή, καθώς και ποια έργα οδοποιίας ολοκληρώνονται και ποια δρομολογούνται.

Σπάρτη | Στις ράγες το … τρένο της καθαριότητας 

Αποδείξαμε ότι καταφέραμε πολλά σε λίγο χρονικό διάστημα, υπογράμμισε, μέσα από το στούντιο του Fly, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Σπάρτης, κύριος Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος με το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι παρών στην υπηρεσία από τις 7.00 πμ και γυρίζει κάθε ημέρα όλη την πόλη, για να εντοπίζει και να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Ειδική μνεία έκανε στους εργαζομένους της υπηρεσίας με τους οποίους ανέφερε ότι είναι μία ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά. Επιπλέον, σχολίασε την επιβολή των προστίμων στην οποία προχώρησε χωρίς τιμωρητική διάθεση, καθώς και την αμφισβήτηση που δέχτηκε στην αρχή της θητείας του, δηλώνοντας με έμφαση ότι η καθαριότητα στο δήμο Σπάρτης θα πηγαίνει «τρένο». 

Νάγια Γρηγοράκου | Δριμεία κριτική για την καθυστέρηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Οι Λάκωνες ακούν πολλά, αλλά δεν βλέπουν, σημείωσε με έμφαση στη Βουλή η Νάγια Γρηγοράκου για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ενώ το έργο της δημιουργίας του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Σπάρτης -σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού πριν λίγους μήνες- υποτίθεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία, μετά την έγκριση  και των οριστικών μελετών, το έργο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει χρηματοδότηση από πουθενά, ώστε να εξασφαλιστούν τα 31.769.000 ευρώ που απαιτούνται με βάση τις μελέτες για την ολοκλήρωσή του!

Μπαράζ συλλήψεων για μία ακόμη εβδομάδα

Συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 46χρονη ημεδαπή, γιατί διαπιστώθηκε να κατέχει σκύλο για τον οποίο δεν πληρούνταν οι κανόνες ευζωίας του. Στην ανωτέρω επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης αστυνομικής επιχείρησης στην Πελοπόννησο, έγιναν έλεγχοι σε -1.142- άτομα, καθώς και σε -800- οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν -82- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -51- άτομα. Στη Λακωνία, στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν 4 άτομα για ναρκωτικά, 1 για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, 1 για κλοπή και 5 για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε σουγιάς, με μήκος λάμας -10- εκατοστά. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης.

Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: 1) την ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05/2024 και ώρες 08:30 έως 15:00 στα αρδευτικά από ΒΛΑΧΙΩΤΗ έως ΑΣΤΕΡΙ ΕΛΟΥΣ 2) την ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05/2024 και ώρες 13:00 έως 15:00 στα αρδευτικά ΛΕΗΜΟΝΑΣ 3) την ΤΡΙΤΗ 21/05/2024 και ώρες 10:00 έως 12:00 στα αρδευτικά ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ. Περισσότερα ΕΔΩ.

Αίμα στην άσφαλτο της Πελοποννήσου για έναν ακόμη μήνα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν τον Απρίλιο -32- τροχαία με -34- παθόντες και συγκεκριμένα 4 θανατηφόρα τροχαία με ισάριθμους νεκρούς, 1 τροχαίο με 1 σοβαρά τραυματία και 27 τροχαία με 29 ελαφρά τραυματίες.

Ευκαιρία για τη Λακωνία οι Ειδικές Μορφές Τουρισμού

Μια ιδιαιτέρως χρήσιμη συνάντηση προκάλεσε ο Βουλευτής κ. Νεοκλής Κρητικός, προκειμένου να ενημερωθούν οι δήμοι και η περιφέρεια, από την αρμόδια υφυπουργό κα ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ για προτάσεις χρηματοδότησης δράσεων, Ειδικών Μορφών Τουρισμού. Πρόθεση να αναδειχθούν Τουριστικοί προορισμοί, όπως ο Μυστράς, το Παυλοπέτρι, οι δράσεις ΟΧΕ Πάρνωνα και Ταϋγέτου.

Ασταμάτητος ο Δήμος Ανατολικής Μάνης

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την κοινωνία της Μάνης προτίθεται να υποβάλλει πρόταση εγγραφής του εορτασμού «Επετείου της 17ης Μαρτίου 1821» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.