Συμπαράσταση ΚΚΕ στην Θ.Αγγελάκου για την παύση της από το Κ.Υ. Γυθείου

«Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 4 αγροτικοί ιατροί και 3 επιμελητές, που καλούνται να καλύψουν σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας τις ανάγκες 7.550 κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες τριπλασιάζονται»

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αναστασάκο, γραμματέα της ΚΟΒ Μάνης του ΚΚΕ, περιόδευσε σήμερα στο Κ.Υ. Γυθείου. Εκεί συναντήθηκε με την πρώην διευθύντρια του Κ.Υ. κα Θεοδώρα Αγγελάκου, η οποία πρόσφατα παύθηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ γιατί αρνήθηκε την περαιτέρω μετακίνηση ιατρών από το δυναμικό του Κ.Υ. Γυθείου στο νοσοκομείο Σπάρτης προκειμένου να μην κλείσει το Κ.Υ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στην κα Αγγελάκου για τη μαχητική στάση της να προασπίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Κ.Υ. Γυθείου απέναντι στην ανάλγητη απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους υγειονομικούς που παλεύουν για το δικαίωμα του λαού στην υγεία και να αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συζήτηση τονίστηκε το πρόβλημα υποστελέχωσης του Κ.Υ. Γυθείου, στο οποίο αυτή τη στιγμή υπηρετούν 4 αγροτικοί ιατροί και 3 επιμελητές, που καλούνται να καλύψουν σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας τις ανάγκες 7.550 κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες τριπλασιάζονται. Αν και ήδη είχαν μετακινηθεί 1 επιμελητής και 3 αγροτικοί ιατροί για την κάλυψη κενών στο νοσοκομείο Σπάρτης, η διοίκηση έδωσε εντολή να μετακινηθούν επιπλέον τρεις αγροτικοί ιατροί. Ακόμη στο Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο, δεν υπάρχει παιδίατρος, το ακτινολογικό έχει απαρχαιωμένα μηχανήματα και ο ακτινολόγος σε λίγο καιρό βγαίνει στη σύνταξη.

Ο Δημήτρης Αναστασάκος τόνισε ότι για την τραγική αυτή κατάσταση του Κ.Υ. Γυθείου, η οποία ασφαλώς δεν αποτελεί εξαίρεση στη συνολική εικόνα απαξίωσης όλων των δομών δημόσιας Υγείας στο νομό, ένοχη είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. που με την εγκληματική της πολιτική θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Σημείωσε ότι δεν πρέπει κανείς να  ξεγελασθεί με τις κενές περιεχομένου κυβερνητικές υποσχέσεις. Η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και των νοσοκομείων, οι εξαθλιωμένοι μισθολογικά υγειονομικοί και οι τραγικές συνθήκες εργασίας δεν οδηγούν σε προσλήψεις, αλλά σε ανακύκλωση των ήδη εργαζομένων και σε νέα κύματα παραιτήσεων, γεγονός που οξύνει τα αυταρχικά «εντέλλεσθε» της διοίκησης των νοσοκομείων.

Τέλος, κάλεσε το λαό του Γυθείου να διαμορφώσει με βάση την πείρα του κριτήριο ψήφου μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, απορρίπτοντας τα κόμματα εκείνα που συμφωνούν με την πολιτική παράδοσης της Υγείας στους ιδιώτες για να αυγατίσουν τα κέρδη τους στην πλάτη του λαού και να ενισχύσουν το ΚΚΕ που διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ