Σπιτική πραλίνα φουντουκιού από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
100 γρ κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη | 5 κ σ κακάο | 200 γρ ζαχαρούχο γάλα | 1 φλ τσ φουντούκια τριμμένα, σαν σκόνη | 2 κ σ ζάχαρη άχνη | 2 κ σ βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ και τα αφήνουμε να λιώσουν πάνω από μπεν μαρί. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα για να αναμιχθούν καλά.

2. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και την άχνη. Χτυπάμε τα υλικά στην μεσαία ταχύτητα, έως ότου ενωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το τριμμένο φουντούκι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα.

3. Βάζουμε την πραλίνα σε βαζάκι και την κρατάμε στο ψυγείο.