Συνταγή για γλυκό κουταλιού Κουμ κουάτ

Υλικά
500 γρ κουμ κουάτ | 1 κιλό ζάχαρη | 500 γρ νερό | 1 κ γλ ξινό | 100 γρ ψίχα απο φιστίκι Αιγίνης

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένουμε τα κουμ κουάτ, αφαιρούμε προσεκτικά με μυτερό μαχαίρι το κοτσανάκι και με ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι και τρυπάμε κατά μήκος κάθε κουμ κουάτ.

2. Σε μεγάλη και βαθειά κατσαρόλα ρίχνουμε τα κουμ κουάτ και γεμίζουμε με αρκετό νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση, τα βράζουμε για 1′. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και αλλάζουμε το νερό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 4 φορές, βράζοντας διαδοχικά 2′, 3′, 4′ και 5′ αντίστοιχα.

3. Αφήνουμε τα κουμ κουάτ σε καθαρό νερό για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές. Στραγγίζουμε τα φρούτα και τα απλώνουμε σε πετσέτα για 2-3 ώρες να στεγνώσουν.

4. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ νερό, τη ζάχαρη το ξινό και τα φιστίκια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 4-5′ από τη στιγμή που θα πάρει βράση.

5. Προσθέτουμε τα κουμ κουάτ και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 4′. Βγάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Μαίρη Παναγάκου