Λεμονάδα από φρέσκα λεμόνια δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
1/2 λίτρο χλιαρό νερό | 1/2 λίτρο χυμό φρέσκων λεμονιών | 300 γρ ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1. Διαλύετε τη ζάχαρη στο νερό και βάζετε να σιγοβράσει για 3′ αφού πάρει βράση. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε τον χυμό λεμονιών. Βάζετε την λεμονάδα σε μπουκάλι και τη διατηρείτε στο ψυγείο για 6 μήνες περίπου. Αν σας ενοχλούν τα ψιλά σωματίδια από τον χυμό, σουρώστε με λεπτό τουλπάνι.

2. Για να έχει πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε 1 κ τσ τζίντζερ τριμμένο, σε 1 λίτρο λεμονάδας. Ανακινείστε καλά το μπουκάλι και αφήστε να σταθεί για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την σερβίρετε.

3. Θα φτιάξετε 1 λίτρο σπιτικής λεμονάδας.