Τσηζκέϊκ (χωρίς τυρί)

Μοναδικές συνταγές για τους αναγνώστες του FLYNEWS.GR & και τους ακροατές του FLY 89.7 δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Τσηζκέϊκ (χωρίς τυρί)
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα digestive
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
500 ml κρέμα γάλακτος
2 κ σ λιωμένη μαργαρίνη
χυμό 5-6 λεμονιών
1 κουτί κομπόστα βύσσινο ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας
1-2 κ γλ κόρν φλάουρ
Τρόπος παρασκευής
1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με την λιωμένη μαργαρίνη. Σε μια κουμπωτή φόρμα ρίχνετε το μείγμα, το πιέζετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο.
2. Χτυπάτε στο μίξερ το γάλα μέχρι να φουσκώσει και ρίχνετε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το χτύπημα για 4′-5′ ακόμα και προσθέτετε τα 3/4 του χυμού λεμονιού.
Δοκιμάζετε το μείγμα και αν η γεύση του δεν είναι πολύ ξινή, ρίχνετε και τον υπόλοιπο χυμό.
3. Απλώνετε πάνω στο μείγμα των μπισκότων που βάλατε στη φόρμα την κρέμα που χτυπήσατε και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο. Σουρώνετε τα φρούτα της κομπόστας και
φυλάτε το χυμό τους.
4. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το χυμό των φρούτων με το κορν φλάουρ μέχρι να δέσει και το ρίχνετε πάνω στο γλυκό με προσοχή. Γαρνίρετε το κέϊκ με τα φρούτα της κομπόστας
και το αφήνετε τουλάχιστον για 5 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.