Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τη Μαίρη Παναγάκου

Μοσχάρι ή αρνί με κυδώνια
Υλικά για 4-5 μερίδες
1 κιλό μοσχάρι ή αρνί σε μερίδες
1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κιλό κυδώνια
1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
1 κ σ τοματοπελτές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλατι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε και στραγγίζετε καλά το κρέας. Το βάζετε σε ανοικτή κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι, να σοταριστεί καλά. Το σβήνετε με το κρασί, διαλύετε τον πελτέ σε ένα φλ τσ νερό,
αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 2 φλ τσ χλιαρό νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 40′-50′.
2. Καθαρίζετε τα κυδώνια από την φλούδα και τα κουκούτσια τους και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε 1 κ σ ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Τα σοτάρετε από κάθε πλευρά
μέχρι να ροδίσουν και τα ρίχνετε στο κρέας να βράσουν μαζί. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
3. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με την σαλτσούλα του.