Τζεβρεμέδες με αμύγδαλα από τη Μαίρη Παναγάκου

Οι τζεβρεμέδες είναι παραδοσιακό Κρητικό γλύκισμα και γίνονται και χωρίς αμύγδαλα.

Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά | 150 γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
4 φλ τσ ζάχαρη | 3 φλ τσ νερό | 2 κ σ γλυκόζη | 1 ξυλάκι κανέλλας | 1 κ γλ χυμό από φρέσκο λεμόνι και φλούδα από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση
1 κιλό φρέσκο ανθότυρο | 2 αυγά και 1 επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων | 200 γρ ζάχαρη | 2 φλ τσ αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κοπανισμένη | 2 κ σ λικέρ πικραμύγδαλο ή ανθόνερο | 1 κ σ κανέλα ή λίγη μαστίχα

Τρόπος παρασκευής
1. Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση. Ζυμώνετε πολύ καλά το ανθότυρο με τα αμύγδαλα και προσθέτετε τα 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη και την κανέλα (ή την μαστίχα), συνεχίζοντας να ανακατεύετε πολύ καλά. Στο τέλος ρίχνετε το λικέρ ή το ανθόνερο.

2. Παίρνετε 3-4 φύλλα μαζί και τα κόβετε σε 10 τετράγωνα κομμάτια. Βουτυρώνετε ανάμεσα τα φύλλα, βάζετε επάνω σε κάθε τετράγωνο κομμάτι μια κ σ γέμιση και τυλίγετε σε ρολά.

3. Πιέζετε τις 2 άκρες με βρεγμένο πιρούνι για να κλείσουν καλά και τα αλείφετε με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό. Τοποθετείτε τα ρολά σε ταψί καλά βουτυρωμένο σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, τα περιχύνετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, για 20′-25′, μέχρι να ροδίσουν.

4. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5′. Όταν βγάλετε τους τζεβρεμέδες από τον φούρνο, τους βουτάτε στο ζεστό σιρόπι και τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, λίγους λίγους.