Γιαουρτόπιτες με κρεμμύδια από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά: 1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο για πίτες | 300 γρ φέτα σκληρή, τριμμένη | 250 γρ ανθότυρο, κομματιασμένο με πιρούνι | 150 γρ κασέρι, τριμμένο στον τρίφτη κρεμμυδιού |
2-3 κ σ άνηθο ψιλικομμένο | 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα | 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα | 2 κ σ λάδι για να μαραθούν τα κρεμμύδια | 1/2 φλ τσ λάδι για το άλειμμα των φύλλων | 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι | 5 αυγά και ένα επιπλέον για το άλειμμα |
2-3 κ σ γάλα | λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τυριά και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τις 2 κ σ λάδι και σοτάρετε όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε τα κρεμμύδια να κρυώσουν λίγο και τα προσθέτετε στο μείγμα με τα τυριά.

2. Χτυπάτε τα αυγά με το αλατοπίπερο και προσθέτετε το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε στο μείγμα τυριών και ανακατεύετε απαλά.

3. Αλέιφετε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνετε ένα φύλλο. Το αλείφετε και αυτό με λάδι και το διπλώνετε στη μέση κατά πλάτος. Απλώνετε αρκετή γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Στρίβετε ελαφρά το ρολό, ώστε να αποκτήσει σχήμα κουλούρας και το τοποθετείτε επάνω στο ταψί.

4. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα. Χτυπάτε το αυγό με το γάλα και αλείφετε όλη την επιφάνεια.

5. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και βάζετε τις γιαουρτόπιτες να ψηθούν, για 50′-60′ μέχρι να ροδίσουν.