Τούρτα με μήλα και άρωμα καφέ από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις | 3 μήλα | 100 γρ βούτυρο | 120 γρ ζάχαρη | 100 γρ μπισκότα Amaretti (με γεύση πικραμύγδαλου) | 3 αυγά και 1 κρόκος ακόμα | 1 φακελάκι ξηρή μαγιά | το ξύσμα απο 1 λεμόνι | 1 ποτήρι δυνατό καφέ | 4-5 κ σ γάλα | λίγο αλάτι |
λίγη ζάχαρη άχνη ή κακάο για το γαρνίρισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Βουτάτε για λίγα δευτερόλεπτα τα μπισκότα amaretti στον καφέ, καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια.

2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, ένα ένα τα αυγά και τον κρόκο, το βούτυρο λιωμένο και τέλος τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα.

3. Παίρνετε μια φόρμα Νο 26, την βουτυρώνετε και την πασπαλίζετε με αλεύρι. Την αναποδογυρίζετε, χτυπώντας για να πέσει το επιπλέον αλεύρι. Αδειάζετε το μισό μείγμα μέσα στην φόρμα και απλώνετε στην επιφάνεια τα μισά μήλα, μια στρώση μπισκότα amaretti, χωρίς να τα στραγγίσετε πολύ από τον καφέ και τέλος τα υπόλοιπα μήλα. Τα σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, για 1 ώρα περίπου.

4. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Στην συνέχεια το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή κακάο και το σερβίρετε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ