Μοσχάρι κρασάτο με αρωματικά βότανα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 4-6 μερίδες
2 κιλά μοσχάρι, από σπάλα ή καπάκι | 5-6 κ σ ελαιόλαδο | 2-3 κ σ αλεύρι | 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί | 1 ματσάκι μυρωδικών από φασκόμηλο, δεντρολίβανο, μαϊντανό και σκόρδο |  1/2 λίτρο ζωμό βοδινού (κατά προτίμηση φρέσκο) | 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 κλαράκι σέλινο, 2 φύλλα δάφνης | 2 καρφάκια γαρύφαλλο, 1 μοσχοκάρυδο, 1 μικρό ξυλάκι κανέλας | αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος (τύπου pyrex). Αλευρώνετε το κρέας, το σοτάρετε στο λάδι και το “σβήνετε” με το κρασί.

2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα μυρωδικά και όλα τα λαχανικά. Ρίχνετε και τον ζωμό του βοδινού και βράζετε το κρέας μέχρι να μείνουν οι χυμοί του στο μισό.

3. Μεταφέρετε το σκεύος από την φωτιά στον φούρνο. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το κρέας σκεπασμένο στους 150ο, για 2 εως 2 1/2 ώρες (ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού κρέατος). Το τρυπάτε με ένα πιρούνι για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί σε βάθος.

4. Μπορείτε να σερβίρετε το μοσχάρι με τους χυμούς του απευθείας από τον φούρνο και να το συνοδέψετε με λαχανικά σχάρας ή ψητές πατάτες ή άσπρο ρύζι.