Τούρτα κανταϊφι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό κανταϊφι
3 κ σ βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
2 φλ τσ νερό
1 φλ τσ ζάχαρη

Για την κρέμα
1 φλ τσ γάλα (1/2 φλ τσ γάλα εβαπορέ και 1/2 φλ τσ νερό)
350 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
4 κ σ ζάχαρη
1 φακελλάκι άνθος αραβοσίτου,
αραιωμένο σε 1 φλ τσ νερό
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

Τρόπος παρασκευής
1. Χωρίζετε το κανταϊφι στα δύο και το ανοίγετε με τα χέρια σας. Βουτυρώνετε ελαφρά 2 φόρμες που κουμπώνουν, τοποθετείτε την μισή ποσότητα του φύλλου στην καθεμία, ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν.

2. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα συνεχώς, για να μην σβωλιάσει.

3. Όταν πήξει η κρέμα προσθέτετε τα αυγά και την κατεβάζετε από την φωτιά. Εαν σας έχει σβωλιάσει, την χτυπάτε λίγο με το μίξερ χειρός.

4. Ξεφορμάρετε το ένα κανταϊφι προσεκτικά να μην σπάσει και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Απλώνετε επάνω του την κρέμα και από πάνω βάζετε προσεκτικά το δεύτερο κανταϊφι, αφού το βγάλετε κι αυτό προσεκτικά από την φόρμα.

5. Σερβίρετε το γλυκό ζεστό και το περιχύνετε με κρύο σιρόπι.