Τούρτα με παντεσπάνι από τη Μαίρη Παναγάκου

200 γρ παντεσπάνι σε φέτες
4 κρόκους αυγών
100 γρ ζάχαρη
2 κ σ νεσκαφέ
1/2 λίτρο γάλα
1 σφηνάκι μπράντυ
200 γρ σαντιγί
3 φύλλα ζελατίνης
κόκκους καφέ για την διακόσμηση

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη και όταν το μείγμα γίνει αφράτο, προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα και δένετε την κρέμα σε μπεν μαρί για να πήξει, όχι να βράσει.
2. Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά, ρίχνετε την ζελατίνη μουσκεμένη σε κρύο νερό, ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει. Διαλύετε τον καφέ σε ένα φλυτζάνι με ζεστό νερό, αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το ποτό.
3. Όταν η κρέμα κρυώσει, ανακατεύετε με την σαντιγί και το μισό μείγμα του καφέ.
4. Παίρνετε μια φόρμα χωρίς πάτο (τσέρκι) την τοποθετείτε σε πιατέλα και βάζετε μέσα ένα παντεσπάνι. Το βρέχετε με το μείγμα καφέ. Στρώνετε από πάνω την μισή κρέμα, βάζετε άλλο ένα παντεσπάνι, που θα βρέξετε πάλι με τον υπόλοιπο καφέ και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.
5. Βγάζετε προσεκτικά την φόρμα και διακοσμείτε με κόκκους καφέ την επιφάνεια του γλυκού. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο σκεπασμένη στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ