Συνταγή για μπουγάτσα από τη Μαίρη Παναγάκου

1 πακέτο φύλλα κρούστας λεπτά, τύπου Βηρυττού | 1/2 φλ τσ βούτυρο, μαλακό | 2/3 φλ τσ σιμιγδάλι ψιλό | 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες | 2/3 φλ τσ ζάχαρη | 2 αυγά και 2 κρόκους επιπλέον λίγη βανίλια | 2/3 φλ τσ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα φύλλων και ταψιού | ζάχαρη άχνη και κανέλα για το γαρνίρισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε το γάλα και σε μια κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο και καβουρντίζετε μέσα το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για 4′-5′. Προσθέτετε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας δυνατά και τέλος ρίχνετε τη ζάχαρη. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας ώσπου να πήξει η κρέμα.

2. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κάνει κρούστα.

3. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και τους κρόκους και τα ρίχνετε στην κρέμα μαζί με την βανίλια. Κατεβάζετε από την φωτιά και ακουμπάτε επάνω στην επιφάνεια της κρέμας, διαφανή μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνετε στην άκρη.

4. Σε ένα μεγάλο, ελαφρά βουτυρωμένο ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα ανάμεσα. Απλώνετε επάνω την κρέμα και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοτας τα ανάμεσα και αυτά.

5. Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180ο, ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα και να μετακινείται η μπουγάτσα στο ταψί, για 30′-35′ περίπου.
Την σερβίρετε ζεστή, κομμένη με κοφτερό μαχαίρι, σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλισμένη με μπόλικη άχνη και κανέλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ