Αρνάκι με αρωματικά χόρτα και ντοματούλες από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 4 άτομα
1 1/2 κιλό αρνάκι, μπροστινό ή παϊδάκια κομμένα σε μεριδούλες | 2 κ σ ελαιόλαδο | 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο | 2 κ σ κοφτές αλεύρι | 500 γρ καυτό ζωμό λαχανικών | 1 ποτηράκι του κρασιού δυνατό κόκκινο κρασί | 300 γρ ντοματίνια | 3 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο | λίγο θυμάρι και λίγο βασιλικό | αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά.

2. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε και τον ζωμό. Βράζετε για 10′ σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

3. Προσθέτετε τις ντοματούλες και τα μυρωδικά και σιγοβράζετε για 10′-12′. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα, με γαρνιτούρα φρέσκου μαϊντανού και συνοδεύετε με άσπρο ρύζι ή πατάτες.