Συνταγή για λιμοντσέλο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
10 λεμόνια | 750 ml τσίπουρο ή βότκα | 50 γρ ζάχαρη

Για το σιρόπι
350 γρ ζάχαρη | 300 ml νερό | χυμό απο 1/2 λεμόνι

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένουμε καλά τα λεμόνια και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την κίτρινη φλούδα. Την τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το αλκοόλ και βιδώνουμε καλά.

2 Ανακινούμε λίγο το βάζο και το αφήνουμε για 15-20 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Τις πρώτες ημέρες το ανακινούμε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και έπειτα 1-2 φορές την εβδομάδα. Όσες περισσότερες ημέρες μείνει τόσο περισσότερο άρωμα θα έχει.

3. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τα βράζουμε για 5′ από την ώρα που θα πάρει βράση. Ένα λεπτό πριν από το τέλος, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.

4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το σιρόπι.

5. Σουρώνουμε το ποτό μαζί με τις φλούδες από 2πλό τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ και έπειτα τις σφίγγουμε με το τουλπάνι ώστε να πάρουμε όσο πιό πολύ άρωμα λεμονιού γίνεται.

6. Βάζουμε ξανά στο βάζο το ποτό και προσθέτουμε το κρύο σιρόπι. Κλείνουμε καλά το βάζο και και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για άλλες 5 ημέρες, ανακινώντας το καθημερινά.

7. Έπειτα το σουρώνουμε άλλες 2 φορές με το 2πλό τουλπάνι, μέχρι το λικέρ μας να είναι τελείως διαυγές. Το απολαμβάνουμε σκέτο ή με θρυμματισμένο πάγο σε ψηλά ποτήρια “τουλίπα”.