Ρεβύθια σκορδαλιά με ταχίνι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 4-6 μερίδες
300 γρ ρεβύθια βρασμένα και ξεφλουδισμένα
4 κ σ χυμό από νεράντζια
1 κ σ ταχίνι
6 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
3 κ σ ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη γλυκιά πάπρικα

Τρόπος παρασκευής
1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια με τον χυμό από νεράντζια. Το πρωϊ τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε για να φύγουν τα περισσότερα φλούδια. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

2. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα βρασμένα αλλά κρύα ρεβύθια, το ταχίνι, το σκόρδο και χτυπάμε ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι, το αλάτι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Συνεχίζουμε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
Σερβίρουμε την σκορδαλιά από ρεβύθια σε πιατέλα και γαρνίρουμε με την κόκκινη γλυκιά πάπρικα.