Πένες με πιπεριά και σύγκλινο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο πένες | 2 κ γλ βούτυρο | 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες | 1 φλ τσ ψιλοκομμένο σίγκλινο | 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | 1/2 κ γλ τοματοπελτέ | 1/2 φλ τσ λευκό ξηρό κρασί | 1/2 φλ τσ νερό | 1 φλ τσ κρέμα γάλακτος | 1/3 κ γλ ταμπάσκο.

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε το βούτυρο να ζεσταθεί και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σίγκλινο και τις πιπεριές. Αφήνετε να σοταριστούν και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το νερό, τον τοματοπελτέ, το ταμπάσκο, αλάτι και ανακατεύετε.

2. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20′. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 10’ακόμα. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρετε σε πιατέλα τις πένες και περιχύνετε με τη σάλτσα σίγκλινου και πιπεριάς.