Παντεσπάνι με κακάο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 2 φόρμες διαμ 24 εκ
6 αυγά
1 φλ τσ ζάχαρη
1 φλ τσ αλεύρι γοχ, κοσκινισμένο με
4 κ σ κακάο
λίγο βούτυρο
λίγη βανίλια

Τρόπος παρασκευής
1. Βουτυρώνετε τα 2 ταψάκια. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και την βανίλια, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.

2. Ρίχνετε στα ασπράδια λίγο αλάτι ή μερικές σταγόνες ξύδι και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα, στο μείγμα του κακάο. Μοιράζετε το μείγμα στα 2 βουτυρωμένα ταψάκια και ισιώνετε την επιφάνεια.

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο με τις αντιστάσεις στους 200ο και ψήνετε τα παντεσπάνια για 15′. Θα πρέπει να είστε ακριβείς στην ώρα, διαφορετικά θα σκληρύνουν και δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

4. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα χρησιμοποιείτε ανάλογα με την συνταγή σας.