Μους σοκολάτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα | 1 κ σ στιγμιαίο καφέ | 5 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου | 1 βανίλια | 150 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά | 2 ασπράδια αυγών | 50 γρ ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

1. Κόβετε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την λιώνετε σε μπεν μαρί. Διαλύετε τον καφέ με 3 κ σ νερό, τον προσθέτετε στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε.

2. Χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να γίνουν αφράτοι, ρίχνετε την βανίλια και ανακατεύετε τους κρόκους με την λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την προσθέτετε στο μείγμα, ανακατεύοντας ώσπου να αναμιχθούν καλά.

3. Χτυπάτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγγα και την προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας προσεκτικά και απαλά, ώστε να μην “πέσει” το μους.

4. Σερβίρετε τη μους σε γυάλινο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε. Γαρνίρετε με σαντιγί ή τριμμένη σοκολάτα.