Μαρόν γλασέ από τη Μαίρη Παναγάκου

Βράζετε (προσθέστε και 1 κ σ ελαιόλαδο για να καθαρίζονται πιo εύκολα) και ξεφλουδίζετε τα κάστανα. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα περιχύνετε με σιρόπι ζάχαρης ανακατεμένο με βανίλια. Τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε έτσι για 48 ώρες, μέχρι το σιρόπι να κρυσταλλοποιηθεί γύρω τους. Τα μαρόν γλασέ είναι έτοιμα.

Υλικά
1.100 γρ κάστανα
1 κιλό ζάχαρη
2 1/2 φλ τσ νερό
2 βανίλιες
1 κ γλ χυμό φρέσκου λεμονιού