Ατομικά γιουβετσάκια με γίγαντες, μοσχάρι και σπανάκι

Υλικά για 6-8 άτομα
500 γρ γίγαντες | 5 κρεμμυδάκια φρέσκα και 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα | 400 γρ σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο | 1 φλ τσ ελαιόλαδο | 1 κιλό μοσχαρίσιο, κιλότο κομμένο σε μερίδες | 400 γρ ντοματάκια χοντροκομμένα | 1 κύβος λαχανικών | 2 φύλλα δάφνης | μερικούς κόκκους πιπέρι. λίγο μπούκοβο | 200 γρ κεφαλογραβιέρα κομμένη σε φετάκια | αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Μουσκεύετε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες. Την επομένη μέρα τους στραγγίζετε και τους βράζετε μαζί με το ξερό κρεμμύδι, τους κόκκους του πιπεριού και τη δάφνη, για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζετε πάλι.

2. Ζεματάτε το σπανάκι 4′-5′, το στραγγίζετε και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσετε. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα λίγο ακόμα.

3. Ρίχνετε το μπούκοβο, τα ντοματάκια και τον κύβο και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα. Τέλος προσθέτετε τους γίγαντες και συνεχίζετε για 1/2 ώρα ακόμα το μαγείρεμα.

4. Μοιράζετε σε 6 πήλινα γιουβετσάκια το κρέας με τους γίγαντες και το χοντροκομμένο σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και καλύπτετε με φετούλες τυριού. Ψήνετε στον φούρνο με τις
αντιστάσεις, για 30′ στους 170ο.

Σερβίρονται ζεστά όπως είναι στα γιουβετσάκια.