Κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμ πατισερί από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
350 γρ φρέσκο γάλα πλήρες
150 γρ κρέμα γάλακτος 35%
80 γρ ζάχαρη
1 αυγό και 3 κρόκους αυγών
40 γρ κόρν φλάουρ
1 λοβός βανίλιας

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, τοποθετώντας τον λοβό της βανίλιας, χαραγμένο στην μέση.

2. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με το κόρν φλάουρ και τα αυγά. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας του στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε. Το ξαναρίχνετε μέσα στο γάλα με την κρέμα γάλακτος που σιγοβράζουν και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

3. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα, βγάζοντας φουσκάλες στην επιφάνεια, κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

4. Αδειάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε καθαρό σκεύος και την σκεπάζετε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρείτε τον λοβό βανίλιας με τα σποράκια του και την
χτυπάτε ελαφρά με ένα σύρμα για να πετύχετε την λεία υφή της.
Η κρέμ πατισερί είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε σε τούρτες, τάρτες ή σουδάκια.