Γλυκόξινη μαρμελάδα ντομάτα με πορτοκάλι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1/2 κιλό πομοντόρια
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
2 φύλλα δάφνη
2 κ σ κάππαρη
3/4 φλ τσ ζάχαρη
2 κ γλ κόκκους μουστάρδας
1 κ γλ μπούκοβο
1 φλ και 2 κ σ μηλόξιδο
1 φλ τσ ψιλοκομμένο φρ κεμμυδάκι, με το πράσινο μαζί

Τρόπος παρασκευής
1. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις ντομάτες και σε μικρά την πιπεριά. Βάλτε τα σε κατσαρόλα ανοξείδωτη, προσθέστε την πορτοκαλόφλουδα, τη δάφνη, τη κάππαρη, τη ζάχαρη,
τη μουστάρδα, το μπούκοβο και περιχύστε με το μηλόξιδο.
2. Αφήστε τα να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά, χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε για 1/2 ώρα. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και συνεχίστε να βράζετε για 35′-45′,
ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να μελώσει η πικάντικη μαρμελάδα και να μείνει περίπου 1 1/2 φλ τσ.
3. Διατηρείτε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες τουλάχιστον μέσα σε πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με σκέπασμα, αν όμως την βάλετε σε βάζο με βιδωτό καπάκι, διατηρείτε και εκτός ψυγείου
για πολλούς μήνες.
Θα αλείψετε σε φρυγανισμένο ψωμί για γρήγορο μεζέ, θα σερβίρετε με φρέσκο τυρί, με καπνιστό σύγκλινο, με βραστό ή ψητό ψάρι, με γαρίδες και ψητά πουλερικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ