Γλυκό του κουταλιού κάστανο από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
λίγο αλάτι | 4 ποτήρια νερό | 1 κ σ χυμό λεμονιού | 1 1/2 κιλό κάστανα | 1 κιλό ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, χωρίς να λιώσουν, για 15′.

2. Αδειάζουμε το νερό και όσο είναι χλιαρά αφαιρούμε και την εσωτερική φλούδα (το χνούδι). Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για να φτιάξουμε το σιρόπι.

3. Αφού το ετοιμάσουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε μέσα τα κάστανα, αφήνοντας τα όλη τη νύχτα να ρουφήξουν το σιρόπι. Την επόμενη τα βράζουμε για 5′ και τα βγάζουμε σε μπολ να κρυώσουν.

4. Προσθέτουμε στο σιρόπι τον χυμό του λεμονιού και το βράζουμε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 2-3 ώρες να τραβήξουν το σιρόπι.

5. Αφού δέσει το γλυκό το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ