Παρέμβαση fly fm

   Μας χρωστάνε 70 δις από τις ναζιστικές θηριωδίες και μας απειλούν κιόλας … Όχι ότι είμαστε τα καλύτερα παιδιά της Ε.Ε …Δεν αρνούμαστε ότι έχουμε κάνει πολλές "κουτσικέλες" από τα Κ.Π.Σ μέχρι τα στατιστικά στοιχεία . Δεν καλύπτουμε πολιτικές των κυβερνήσεων που οδήγησαν – πέραν της διαθνούς κρίσης – τη χώρα σε αυτό το κατάντημα .

  Όμως και οι Ευρωπαίοι τα ίδια και χειρότερα έκαναν όταν τους έπαιρνε να υλοποιήσουν σκοτεινές πολιτικές . Είναι ορθό ως Ελλάδα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να λειτουργήσουμε υπεύθυνα στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο στερέωμα .
 Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθούν οι αποδεδειγμένοι υπεύθυνοι , για την κρίση και τη διαφθορά με τον πιο παραδειγματικό τρόπο και να επιστρέψουν τα χρήματα που … υπεξαίρεσαν .Όμως αυτή η κρίση πρέπει να γεννήσει ένα νέο πατριωτισμό με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική  συνοχή .
 Άμεσα πρέπει να σταματήσει η κοκκορομαχία των δύο μεγάλων κομμάτων, ο λαϊκισμός και η ξύλινη γλώσσα των μικρότερων κοινοβουλευτικά πολιτικών δυνάμεων. Στην ώρα της κρίσης απαιτούνται υπεύθυνες λύσεις και προπάντων σταθερές ηθικές αξίες για τη νέα γενιά .
 Είναι βέβαιο ότι "τα λεφτά υπάρχουν" όπως λέει και ο πρωθυπουργός , αρκεί να βρει άμεσα "που πήγαν τα λεφτά" . Τόσο η κυβέρνηση , όσο και το σύνολο της αντιπολίτευσης γνωρίζουν που είναι τα λεφτά και την ώρα της κρίσης δεν μπορούν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό . Όταν θα μπουν στα ταμεία του Κράτους τα πρώτα χρήματα των όποιας λογής φοροφυγάδων , των μιζαδόρων κ.λ.π. , τότε θα αρχίσει η ανακούφιση του λαού μας .
 Όταν το Κράτος και οι υπηρεσίες τους γίνουν φιλικές στον πολίτη , τότε θα πάρει μπροστά το ελληνικό φιλότιμο .Όμως πρέπει το πολιτικό σύστημα να ορθώσει το ανάστημά του τόσο απέναντι στο Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο , όσο και στο Γαλλο – Γερμανικό  άξονα .
 
1. Πρέπει να υπενθυμίζει στους Γερμανούς πολίτες και στην κυρία Μέρκελ ότι αυτή η χώρα σταμάτησε τη Ναζιστική θηριωδία προς όφελος της Ευρώπης . Εκτός από τις εκατόμβες  των θυμάτων μα   χρωστάνε και 70 δις δολλάρια  από : – καταστροφή υποδομών κ.λ.π. 7,160 δις δολ. ( Διεθνής Διάσκεψη Παρισίων 1946 ) – 3,5 δις δολ από κατοχικά δάνεια – επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών- αποζημιώσεις προς τα θύματα των Γερμανικών θηριωδιών . Αυτό είναι οριστικό με βάση τη συνθήκη της Μόσχας το 1990 . Μήπως το πολιτικό σύστημα πρέπει κάποτε να το διεκδικήσει , όταν μας απειλούν με απαξιωτικές πολιτικές γιατα 50 δις που προσπαθούμε να δανειστούμε για να σωθεί η οικονομία μας ;
 
2. Η Ε.Ε έχει ως στόχο την κοινοτική αλληλεγγύη . Αν είναι έτσι και θέλουν έμπρακτα να   βοηθήσουν , ας λύσουν άμεσα τόσο το Κυπριακό , όσο και τις εξωφρενικές απειλές της   Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Θράκη . Αυτό αυτόματα σημαίνει μείωση των αμυντικών δαπανών με ταυτόχρονη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους . Έτσι , για να πούμε ολοκληρωμένη την αλήθεια και να διατηρήσουμε το ηθικό και εθνικό μας πλεονέκτημα έναντι χωρών , που ακόμα και σήμερα εμβαθύνουν για αξίες στον ελληνικό πολιτισμό .Ας φροντίσει η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου και συνολικά το πολιτικό
σύστημα να διατηρήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια πολύ ψηλά !!!