Το ψυχογράφημα των απατεώνων

 Θα ήταν ένα ενδιαφέρον πόνημα για τους ψυχολόγους και ψυχιάτρους  μαζί με την εθνική κατάθλιψη να ερευνήσουν το προφίλ των απατεώνων , των διεφθαρμένων και των κάθε λογής απατεώνων . Φυσικά και δεν  πρόκειται στην εξωτερική τους εμφάνιση για εξωγήινους ή ανθρωπόμορφα  τέρατα .

 Πώς άραγε αισθάνονται βλέποντας αυτή την εθνική συντριβή ; Πώς βλέπουν τα παιδιά τους , όταν τα άλλα ελληνόπουλα σε λίγο θα στερούνται " το ψωμί , το τυρί και τα παπούτσια" ; Πώς άραγε κινούνται μεταξύ μας ; Πώς διασταυρώνουν το βλέμμα τους με τα βλέμματα των εργαζομένων και των ανέργων ; Κάποια στιγμή , κάποια καμπάνα της συνείδησής τους θα χτυπήσει .
  Γι’ αυτό εκτός από τους δρακόντειους νόμους που πρέπει να θεσμοθετηθούν και να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα μαζί με "τα κρικάκια της φυλακής" , τους προσφέρεται μια ευκαιρία .  Να προσέλθουν άμεσα στο ταμείο αθνικής σωτηρίας που δημιουργήθηκε και να τοποθετήσουν όλα τα κλεμμένα για να σωθεί η πατρίδα .Φυσικά, η κινητοποίηση του λαού πρέπει να τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους .