Κέικ με ξερά σύκα και καρύδια από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 1 φόρμα του κέϊκ
4 αυγά (χώρια οι κρόκοι με τα ασπράδια)
μια τσιμπιά αλάτι
100 γρ ζάχαρη
130 γρ αλεύρι γοχ
1 κ γλ μπέκιν
1/2 κ γλ κανέλλα, σκόνη
100 γρ καρύδια χοντροκομμένα
100 γρ σύκα ξερά χοντροκομμένα
1/2 κ γλ βασιλικός ξερός τριμμένος
λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο, αερόθερμο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέκιν και την κανέλλα. Βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

2. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και την ζάχαρη. Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύοντας με σπάτουλα, αργά αργά και με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά.

3. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα σύκα και τον βασιλικό, ανακατεύοντας απαλά, για μα μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα, τινάζοντας καλά να
φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζουμε το μείγμα του κέϊκ.

4. Ψήνουμε για 1 ώρα και ακόμα λίγο αν χρειαστεί, αφού δοκιμάσουμε με την λάμα του μαχαιριού, να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε το κέϊκ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.
Το σερβίρουμε γαρνίροντας το με ζάχαρη άχνη.