Πετιμεζόπιτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι νερό βρασμένο με 1 ξυλάκι κανέλας (κανελόζουμο)
1 ποτήρι αλισίβα
1 κ σ χοντροκοπανισμένα κανελλογαρύφαλλα
2 κ γλ σόδα
2 κ γλ μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμός από 1 λεμόνι
500 γρ αλεύρι γοχ (περίπου)

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε μαζί το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το πετιμέζι και στη συνέχεια προσθέτετε την σόδα, το μπέκιν μαζί με τον χυμό, το κανελόζουμο και την αλισίβα. Τελευταίο θα προσθέσετε το ξύσμα.

2. Όταν θα έχετε ένα μείγμα που θα είναι σαν χυλός, τότε είναι έτοιμο. Λαδώνετε ένα ταψάκι και τον απλώνετε μέσα.

3. Ψήνετε την πετιμεζόπιτα για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο, πάνω κάτω. Την δοκιμάζετε με το μαχαίρι και εαν βγεί στεγνό, τότε η πετιμεζόπιτα είναι έτοιμη.
Την σερβίρετε γαρνιρισμένη με άχνη ζάχαρη ή κανέλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ