Μπανάνες τηγανητές από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 4-6 άτομα
6 μπανάνες
110 γρ αλεύρι
125 ml νερό
2 κ σ ελαιόλαδο
1 κ σ ζάχαρη
2 κ γλ μπέκιν πάουντερ
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
1.    Ανακατεύετε προσεκτικά τα υλικά για το κουρκούτι. (αλεύρι, νερό, λάδι, ζάχαρη, μπέκιν), χωρίς να τα χτυπάτε έντονα για να μην αφρίσουν. Θα πρέπει να έχετε ένα λείο κουρκούτι, χωρίς φουσκάλες.
2.    Αφήνετε το κουρκούτι σκεπασμένο στο ψυγείο για 1/2 ώρα να φουσκώσει και το ξαναχτυπάτε ελαφρά.
3.    Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε λοξά, σε τρία μεγάλα κομμάτια. Τις βουτάτε στο κουρκούτι, τις κρατάτε λίγο να στραγγίσουν και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι, γυρίζοντας
από όλες τις πλευρές, μέχρι να χρυσοψηθούν.
Σερβίρονται με παγωτό βανίλια, περιχυμένο με λιωμένη σοκολάτα.