“Αβράκωτη” Ζακυνθινή τυρόπιτα από τη Μαίρη Παναγάκου

έτσι την λένε σκωπτικά οι Ζακυνθινοί επειδή δεν έχει φύλλο!

Υλικά για 8-10 άτομα
400 γρ φέτα σκληρή, κομματιασμένη
150 γρ γραβιέρα τριμένη στον τρίφτη κρεμμυδιού
3 αυγά
1 φλ τσ γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ μαργαρίνη λιωμένη, ή 1 φλ τσ σπορέλαιο
1 φλ τσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ γλ σόδα μαγειρική
1/2 κ γλ φρεσκοτριμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1.    Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε την λιωμένη μαργαρίνη, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.
2.    Βουτυρώνετε ελαφρά ένα φαρδύ ταψί και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζετε στην επιφάνεια με λίγη τριμένη γραβιέρα. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε την τυρόπιτα για 30′-35′, μέχρι να ροδοκοκκινίσει στην επιφάνεια.
3.    Την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει αρκετά, πριν την κόψετε σε κομμάτια και την σερβίρετε.