Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και θυμάρι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 4 άτομα
1.500 γρ αρνάκι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερυ
4-5 σκελίδες σκόρδου
1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
1 κ σ θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
250 ml ξηρό λευκό κρασί
1 κύβο λαχανικών
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Τρόπος παρασκευής
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο με αντιστάσεις. Κόβετε τις σκελίδες του σκόρδου στη μέση και τρίβετε καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνετε.

2. Τοποθετείτε το αρνάκι σε ταψί αλειμμένο με λάδι και το περιχύνετε με το υπόλοιπο. Το ψήνετε στον φούρνο για 45′ και το αναποδογυρίζετε στο ταψί. Προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα σκόρδα. Τα απλώνετε τριγύρω στο κρέας. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30′.

3. Βγάζετε το κρέας από το ταψί και ρίχνετε το κρασί, τον κύβο και τα μυρωδικά . Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσουν και να εξατμιστούν τα μισά υγρά.

4. Στο τέλος ξαναβάζετε το αρνάκι στο ταψί, με την πέτσα προς τα επάνω και το περιχύνετε με την σάλτσα του ταψιού.

Σερβίρετε το αρνάκι σε πιατέλα, με τα λαχανικά και το συνοδεύετε με πουρέ ή ρύζι. Το γαρνίρετε με φρέσκα κλαράκια δεντρολίβανου και θυμαριού.