Οι λουκουμάδες της Μαίρης Παναγάκου!

Μοναδικές συνταγές από την αγαπημένη σεφ Μαίρη Παναγάκου, στην ενότητα ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ της σελίδας μας. Ραδιοφωνικές συνταγές κάθε Παρασκευή στις 09:45 στον αέρα του FLY 89.7

Λουκουμάδες – Υλικά
1 κιλό σκληρό αλεύρι σκληρό
15 γρ μαγιά νωπή
1 φλ τσ ελαιόλαδο
1 φλ τσ ζάχαρη
1/2 φλ τσ χυμό πορτοκάλι
2 κ σ ρακή ή τσίπουρο
1/2 κ γλ ξύσμα λεμόνι
κανέλα και μέλι
Τρόπος παρασκευής
1. Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύετε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο με το χυμό και χτυπάτε το μείγμα για 3′ με το χέρι σας ώστε να ενωθούν τα υγρά μεταξύ τους.
Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε, μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη στην πυκνότητα περίπου του ψωμιού (καθόλου αραιή).
2. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάθετε μ’ αυτήν κορδόνια πλάτους 4-5 εκ. και τα κόβετε λοξά σε μπουκιές μετρίου μεγέθους.
Βάζετε τις μπουκίτσες για 15′ σε ελαφρά ζεστό φούρνο και αμέσως μετά τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι.
3. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Σερβίρετε σε μια βαθειά πιατέλα και περιχύνετε τους λουκουμάδες με μπόλικο μέλι.
Πασπαλίζετε με κανέλα και τους καταναλώνετε ζεστούς.