Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

astunomia_3Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (5-7-2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα τρία άτομα, εκ των οποίων εκατόν δέκα τρεις ημεδαποί και εξήντααλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν είκοσι οκτώ οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα άτομα, από τα οποία δεκατέσσερα ήταν ημεδαποί και είκοσι έξι ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας αλλοδαπός, για κατοχή κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων και κροτίδων.
Ένας ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλου.
Ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας αλλοδαπός, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, τριάντα πέντε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεκατέσσερις παραβάσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία καταστημάτων του Υγειονομικού Κανονισμού. Επιπλέον, κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -806- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, ένα μαχαίρι, -50- κροτίδες, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.