4/9/2015: Το Δελτίο Πελοποννησιακών Ειδήσεων του FLY 89.7!

Συντονιστείτε καθημερινά στις 13.00 στον FLY 89.7! Δελτίο Πελοποννησιακών Ειδήσεων με το Χάρη Βασιλάκο! Το δελτίο είναι μία προσφορά του Ασφαλιστικού Γραφείου Καρβουνιάρη στην οδό Λυκούργο 127, έναντι του δικαστικού Μεγάρου!

Το Δελτίο Πελοποννησιακών Ειδήσεων για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου

Μεσσηνία
*Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου  Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Καλογερικού.
*Σε πρακτορείο της Μεσσήνης κατατέθηκε το μοναδικό “χρυσό” δελτίο της 1ης κατηγορίας στο ΠΡΟΤΟ μετά την κλήρωση της 3ης Σεπτεμβρίου.
*Ο Μάκης Βορίδης από τη Μεσσηνία: “Η Ν.Δ. εγγυάται σταθερή κυβέρνηση”
*Την εικόνα της Παναγίας από τη μονή της Δήμιοβας υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, η Καλαμάτα.

Αρκαδία
*Μετά από εισήγηση του Τμήματος Εσόδων & Δημοτικής Περιουσίας της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, τέθηκε προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή η μείωση των Δημοτικών Φόρων ή Τελών, σε ποσοστό μέχρι 50%
*Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, μία περίπτωση κλοπής σε Μετόχι Ιεράς Μονής, η οποία είχε γίνει την 10.6.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης.
*Εξιχνιάστηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης μία περίπτωση απάτης στο Γύθειο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών Ρομά ηλικίας ηλικίας 22 και 35 ετών και ανήλικου, αντίστοιχα.

Αργολίδα
*Στην Κόρινθο για ιατροδικαστική εξέταση μεταφέρθηκε το πτώμα του άνδρα που ανασύρθηκε χθες το πρωί από το λιμάνι του Τολού.
*Στον αέρα βρίσκονται πολυάριθμα έργα του ΕΣΠΑ, ανάμεσά τους και αρκετά στην Αργολίδα
*Σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος παρατηρήθηκε σύμφωνα με στοιχεία φέτος στο Ναύπλιο.

Κορινθία
*Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, διέρρηξε οικία, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός.
*Η παραγωγή κορινθιακής σταφίδας της περιόδου 2015-2016 προβλέπεται μειωμένη κατά 30% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
*Απογοητευμένοι οι έμποροι της Κορίνθου από την κατάσταση που επικράτησε φέτος στις θερινές εκπτώσεις.

Αχαϊα
*Αίσιο τέλος έλαβε το θρίλερ της εξαφάνισης του 11χρονου Διονύση από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αφού το παιδί εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο μικρός όταν ρωτήθηκε από τις νοσοκόμες γιατί έφυγε, ήταν αφοπλιστικός: «Βαρέθηκα στο νοσοκομείο» είπε το παιδί.
*70 κενά εκπαιδευτικών λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι εντοπίζονται στην Αχαϊα
*Την τελευταία του πνοή, για αδιευκρίνιστο λόγο, άφησε χθες ένας 56χρονος στην Κάτω Αχαϊα

Ηλεία
*Χθες, στις 14.00, στη Μούτελη Πύργου, σε έρευνα που έγινε σε οικία 55χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 φυτά κάνναβης, 55 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 8,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά.
*Μέσα στον τάφο του γιου του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση βρέθηκε ένας 48χρονος άντρας το απόγευμα της Πέμπτης στο νεκροταφείου του Καταραχίου στον Πύργο.
*Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις, μειώθηκε ο αριθμός του προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.
*Μεγάλη επιτυχία των Αστυνομικών Αρχών στην Ηλεία συνιστά ο εντοπισμός δύο Αλβανών από την ΟΠΚΕ στην Αρετή, που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης

Αθλητικά
Στις 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιμαραθώνιος στην Καρυά Αργολιδας.

Σήμερα στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της φετινής Παναχαϊκής

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και κατόπιν η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα.

Φιλική ήττα με 3-1 γνώρισε ο Τσικλητήρας Πύλου στην Ηλεία

Το Χρήστο Μανιάτη απέκτησε ο Μεσσηνιακός

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο η Ακαδημία της Καλαμάτας 80

Με δύο σημαντικά παιχνιδιά ξεκινούν τα πρωταθλήματα μπάσκετ στο παιδικό και το εφηβικό. Ο Λακωνικός αντιμετωπίζει την Κυριακή τα αντίστοιχα τμήματα της ΑΕ Σπάρτης.

Καιρός
Στην Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο Καιρός για τους αγρότες
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Από 16 έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία σε Νεμέα, Κυπαρισσία, Σκάλα, Αμαλιάδα.