Στον αστερισμό της κατοχής, του Βαγγέλη Μητράκου

1. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΒΑΡΚΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

H ένταξή μας , κάποτε , στην τότε ΕΟΚ έγινε χωρίς όρους ! Ήταν μια πολιτική απόφαση σκοπιμότητας για να “ανήκομεν -δήθεν- εις την Δύσιν” ,

για να προστατευθούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και για να υπάρξει εγγύηση μακροπρόθεσμα πως το κατεστημένο κοινωνικό καθεστώς ΔΕΝ θα απειληθεί ΠΟΤΕ από τη λαϊκή βούληση .

Η ένταξή μας ολοκληρώθηκε με την είσοδο στη Νομισματική Ένωση και η εθνική κυριαρχία ακόμα και για κρίσιμα θέματα εθνικής οικονομίας μεταφέρθηκε σε ξένα κέντρα .

Ο Λαός μας ξέρει ήδη καλά τι σημαίνει ΕΕ με την ολοκληρωτική καταστροφή που έχει συντελεστεί στη χώρα . Όσοι καλλιέργησαν τη φρούδα ελπίδα πως είναι δυνατή η βελτίωση της κατάστασης ΜΕΣΑ στην ΕΕ και στο ευρώ (ανάμεσά τους κι ο ΣΥΡΙΖΑ) διαψεύσθηκαν οικτρά.
 
Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους , δυο ΜΟΝΟ βάρκες πλέουν στο ποτάμι των δακρύων :

-Μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ .

-Έξω από την ΕΕ με επιστροφή στη δραχμή.

Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πατά με ένα πόδι ΚΑΙ στις δυο βάρκες, αφού το δόλωμα της εξουσίας φαίνεται πως είναι ελκυστικό . Η νόθα και αντιφατική αυτή αντίληψη επέβαλε και το δημοψήφισμα , στο οποίο το ζητούμενο είναι μια κάπως καλύτερη μνημονιακή συμφωνία από εκείνη που προτείνουν τα “αφεντικά “!!!
Τώρα , όμως , είναι η κρίσιμη στιγμή για να διαλέξουμε , επιτέλους , βάρκα :

-ΕΚΛΟΓΕΣ , εδώ και τώρα , με ξεκάθαρες θέσεις για την ΕΕ και το ευρώ και κατασταλαγμένα προγράμματα , ώστε πραγματικά ο Λαός να επιλέξει κυριαρχικά .

 2. ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ 2001

-Ο Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΟΚ “για να μάθουμε κολύμπι”!
-Ο Ανδρέας με σύνθημα ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ μας έβαλε πιο βαθιά στην ΕΟΚ.
-Ο Σημίτης άλλαξε το εθνικό μας νόμισμα με το ευρώ.
-Ο Καραμανλής έβλεπε την καταστροφή που ερχόταν με τα χέρια σταυρωμένα .
-Ο Γιωργάκης άνοιξε την πόρτα της κόλασης των μνημονίων .
-Ο Παπαδήμος , ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μας εξόντωσαν ευρωπαϊκά !
-Ο Τσίπρας μπήκε στην βομβαρδισμένη χώρα σαν να έκανε περίπατο σε παιδική χαρά .
-Από  την Κυριακή άδειασαν τα ΑΤΜ . Από τη Δευτέρα έκλεισαν οι Τράπεζες . Ο ουρανός της χώρας μαύρισε ! Οι ψυχές μαύρισαν ! Η αγωνία για το αύριο φουντώνει!
Η Ιστορία και οι μελλοντικές γενιές , «οι αγέννητοι νεκροί» , μας παρακολουθούν και θα μας δικάσουν .
-ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ! ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣ !
-ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ 2001 !
-ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ .
-Ο ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ !

3. ΤΟ “ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΟΥ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι υπεύθυνες κι όχι Πόντιοι Πιλάτοι . Η κυβέρνηση πήρε μια συγκεκριμένη εντολή στις εκλογές με βάση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις . Δεν κατάφερε να την υλοποιήσει (οι λόγοι δεν είναι της παρούσης) και τώρα “νίπτει τας χείρας της” και ρίχνει το μπαλάκι στο λαό . Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι δυο διαμετρικά αντίθετες εντολές που  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υλοποιήσει ένα κυβερνητικό κόμμα που έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία , εκτός κι αν ασκεί τυχοδιωκτική πολιτική . Ή θα είσαι με το «ΝΑΙ» ή θα είσαι με το «ΟΧΙ» .

Κι όμως ο Τσίπρας είπε :” Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι αυτό”.

Η προσπάθεια αγκίστρωσης στην εξουσία με οποιοδήποτε τίμημα δεν είναι “Αριστερή” πολιτική . Η μόνη ΤΙΜΙΑ πολιτική απόφαση είναι η προκήρυξη εκλογών , όπου τα κόμματα με ξεκάθαρες θέσεις μπροστά στη διαμορφωμένη κατάσταση θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού .

Έτσι κι αλλιώς από τον προθάλαμο της κόλασης μπήκαμε στο σαλόνι της !
Οψόμεθα εις Φιλίππους !

4 . ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΙΑ :
ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Η προσωπολατρία ανθεί σε λιγότερο ανεπτυγμένα έθνη ή σε λαούς με ευάλωτη αυτοεκτίμηση .

Όταν οι λαοί βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και δεν έχουν κατακτήσει την πολιτική και κοινωνική συνείδηση που θα τους επέτρεπε να διαχειριστούν κρίσεις , αναδεικνύουν ηγέτες στους οποίους προσκολλώνται με θρησκευτικό φανατισμό , ηγέτες-προφήτες στα χέρια των οποίων εναποθέτουν μοιρολατρικά τη ζωή και το μέλλον τους , ηγέτες – πατριάρχες τους οποίους ανεβοκατεβάζουν με μοναδικό κριτήριο το ατομικό μικροσυμφέρον !

Σχεδόν πάντα , όταν ένας λαός προσκύνησε πολιτικούς “Σωτήρες” , έζησε την τραγωδία του!

Ας είναι , λοιπόν , άκρως προσεκτικοί , οι όψιμοι πραιτωριανοί ! Ο Ιούλιος Καίσαρας ξεκίνησε από τη φιλολαϊκή παράταξη , κατέληξε δικτάτορας και πέθανε από τα ξίφη του Βρούτου και των άλλων με 23 μαχαιριές !

Βαγγέλης Μητράκος