Ο Σταύρος Αραχωβίτης στον FLY: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρει μνημόνιο, αλλά βιώσιμη οικονομική συμφωνία”

Στον αέρα του FLY μίλησε σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Σταύρος Αραχωβίτης, για το θέμα της επικείμενης συμφωνίας με τους δανειστές τονίζοντας αρχικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρει μνημόνιο, αλλά βιώσιμη οικονομική συμφωνία, με την οποία η χώρα θα σταθεί ξανά στα πόδια της. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στο νέο πακέτο θα υπάρχουν αναπτυξιακές παράμετροι και δεν θα προστεθούν νέοι φόροι, απλώς δεν θα φύγουν κάποιοι άδικοι, όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Ο κύριος Αραχωβίτης αποκάλυψε στον FLY ότι η νέα συμφωνία προβλέπει αναδιανομη φόρων, τους οποίους θα πληρώσουν οι έχοντες. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να δηλώσει πως πάντα υπάρχει μια καλύτερη συμφωνία, αλλά δεδομένου του ναρκοθετημένου πεδίου, στο οποίο βρέθηκε η κυβέρνηση πέτυχε μία βιώσιμη συμφωνία, την οποία περιμένουμε να δούμε στην τελική της μορφή.

Παράλληλα, αναφορικά με την απόκλιση που υπάρχει ανάμεσα στη συμφωνία και το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Αραχωβίτης αναγνώρισε μεν ότι δημιουργήθηκαν υπέρμετρες φιλοδοξίες στον κόσμο τόνισε δε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κριθεί σε 4 χρόνια.

Τέλος, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Τσίπρα και τη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ όσον αφορά τον έλεγχο κεφαλαίων υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, μιας και βρισκόμαστε προ των πυλών μιας συμφωνίας.

{youtube}mrkUWD23L3w{/youtube}