Αραχωβίτης, Γρηγοράκος, Δαβάκης μιλούν στον αέρα του FLY για το αύριο της χώρας!

Στον αέρα του FLY για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, μίλησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος συνέστησε στον κόσμο να σκεφτεί ψύχραιμα.

Αρχικά, ξεκαθάρισε ότι δεν έγιναν μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης και αποκάλυψε ότι κάποιοι δεν επιθυμούσαν συμφωνία, κάνοντας σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να κλείσει τα αφτιά του σε τσιρίδες, σενάρια και παραφιλολογίες, καθώς είναι αναξιόπιστοι όσοι υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφό σενάριο δραχμής.

Ο κύριος Αραχωβίτης υπογράμμισε στον αέρα του FLY ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν αμφισβητείται, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι έκανε πολλές υποχωρήσεις για να επιτευχθεί συμφωνία. Συνάμα, ανέφερε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ναι ή όχι σε ένα νέο μνημόνιο που θα υποδουλώσει τους Έλληνες. Σε ένα ενδεχόμενο όχι θα ανοίξει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων και η χώρα θα ξεκινήσει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στον FLY ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες, οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, ενώ είναι βέβαιο πως οι τράπεζες θα ανοίξουν χωρίς πλαφόν την επόμενη Τρίτη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

{youtube}X9Ecw-PfXj0{/youtube}

Επίσης, στην πρωινή ζώνη του FLY μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κύριος Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος αρχικά τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τη στόφα του ηγέτη, καθώς δεν παίρνει ο ίδιος την απόφαση και μεταθέτει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας και χαρακτήρισε φαντασιακό το ερωτήμα του δημοψηφίσματος υπογραμμίζοντας ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή.

Όσον αφορά τη δήλωση του κυρίου Σταύρου Αραχωβίτη στον FLY ότι δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο κύριος Γρηγοράκος απάντησε ότι ο λάκωνας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει ό,τι λέει και το κόμμα του: Ψέματα, ψέματα, ψέματα … Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι ο … φοβικός Αλέξης Τσίπρας, φεύγοντας από τις διαπραγματεύσεις, άφησε απροστάτευτο τον ελληνικό λαό κάνοντας την Ελλάδα Ζιμπάμπουε με κλειστές τράπεζες!

Παράλληλα, ο κύριος Γρηγοράκος αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα της χώρας σε περίπτωση που ψηφίσει “όχι” ο ελληνικός λαός, χαρακτηρίζοντας σκοτεινό το αύριο της Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αμφιβολία του για το άνοιγμα των τραπεζών την επόμενη Τρίτη, καθώς ακόμα και με ναι στο δημοψήφισμα, κανείς δεν εγγυάται ότι θα ανοίξουν τα τραπεζικά ιδρύματα, μιας και δεν υπάρχει συμφωνία.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών, ο λάκωνας βουλευτής απάντησε στον FLY ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ναι στο δημοψήφισμα θα προκύψουν πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί, μιας και δεν θα μπορεί να εφαρμόσει μια συμφωνία που δεν πιστεύει.

{youtube}yK6tFM3ttss{/youtube}

Τέλος, στον αέρα του FLY μίλησε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος σχολίασε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε πολιτικο και οικονομικό επίπεδο, τονίζοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να πουν ναι στην Ευρώπη και όχι στο διχασμό.

Της συνέντευξης του κυρίου Δαβάκη στον FLY είχει προηγηθεί η ακόλουθεί ανακοίνωση:

Στίς 28 Μαΐου 1979, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οδηγούσε τή Χώρα μας στήν Ευρωπαϊκή Οικογένεια κάνοντας πράξη τό “σταθερό οραματισμό” του γιά μιά σύγχρονη Ελλάδα μέσα στό φυσικό γεωπολιτικό της χώρο.    Σήμερα τριάντα έξι χρόνια μετά ,η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέτει σέ δοκιμασία αυτή τη πραγματικότητα, διακυβεύοντας όλα αυτά που ο λαός μας έχει κατακτήσει μέ κόπους καί θυσίες. Μία κυβέρνηση, που εκμεταλλεύτηκε γιά νά ανέλθει στήν εξουσία, τά όσα πέρασε ο λαός μας τά τελευταία χρόνια καί με χονδροειδή ψέματα τόν έπεισε νά τήν εμπιστευθεί.

Η εντολή όμως του λαού μας, στίς εκλογές  της 25 ης Ιανουαρίου ήταν σαφής: Καλύτερη διαπραγμάτευση πάντα στή ζώνη του ευρώ καί τής Ευρώπης.
Σήμερα, πέντε μήνες μετά αποδείχθηκε δυστυχώς ότι αυτή η “διαπραγμάτευση” ήταν ένα καλοσχεδιασμένο θέατρο “δημιουργικής ασάφειας” μέ πρωταγωνιστή τόν ανεκδιήγητο κ. Βαρουφάκη που μέ τη συμπεριφορά του κατόρθωσε νά στρέψει εναντίον μας ακόμη καί τούς πιό σταθερούς μας συμμάχους.

Ήταν προμελετημένο σχέδιο ροκανίσματος του χρόνου; Ήταν τραγική ανικανότητα καί άγνοια κινδύνου όταν μάλιστα κάθε τόσο μάς διαβεβαίωναν ότι «η συμφωνία βρίσκεται πρό τών πυλών;» Ή κυρίως ήταν η μόνιμη ιδεοληψία τής ελληνικής Αριστεράς απέναντι στούς ευρωπαϊκούς θεσμούς ; Αυτό θά το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος.

Σήμερα όμως ο κ. Τσίπρας αντί νά αποδεχθεί τή κακή συμφωνία που προέκυπτε εξαιτίας τών δικών του λαθών καί τών προβληματικών συνεργατών του, που διασφάλιζε όμως τη παραμονή μας στο ευρώ, προτίμησε τή κομματική μισαλλοδοξία καί τήν αντιπολίτευση τής πραγματικότητας. Συμπεριφέρθηκε ως ο ηγέτης του 4% καί όχι ως ο Πρωθυπουργός τής Ελλάδος μεταθέτοντας τίς δικές του ευθύνες στή πλάτη του Λαού γιά νά αποφανθεί σέ μιά εβδομάδα γιά το μέλλον αυτού καί τών παιδιών του.

Προσπαθεί νά εκμεταλλευθεί το θυμικό τών δοκιμαζομένων Ελλήνων μιλώντας υποκριτικά γιά αξιοπρέπεια, όταν οφείλει να γνωρίζει ότι αυτή κερδίζεται με τη στάση καί τη συμπεριφορά μας. Γιά ποιά “αξιοπρέπεια “μιλάει ο κ. Τσίπρας, όταν φθάσαμε νά  κατηγορούν τήν ελληνική κυβέρνηση  ακόμη καί οι μικρές χώρες τής Βαλτικής…;

Όταν από χθές τό βράδυ εφαρμόζεται περιορισμός στή κίνηση κεφαλαίων (capital controls) καί “ουρές” συμπολιτών μας αρχίζουν να σχηματίζονται έξω από τίς τράπεζες μέ τή σκέψη σ’ ένα αβέβαιο μέλλον γιά τή ζωή τους, γιά ποιά έννοια αξιοπρέπειας τολμούν νά μιλούν κάποιοι;

Στο “δημοψήφισμα διαφυγής” του κ. Τσίπρα -άν τελικά πραγματοποιηθεί- ο ελληνικός λαός θά απαντήσει μέ ώριμο πατριωτισμό. Θά πεί ΝΑΙ στήν Ευρώπη καί στό κοινό μας νόμισμα, ΝΑΙ στήν Ευρωπαϊκή οικογένεια καί τίς αρχές της. Γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη !

Όμως ο Λαός μας θά αντιτάξει μέ τήν απόφασή του καί ένα περήφανο ΟΧΙ στή μισαλλοδοξία καί τό διχασμό πού θέλουν νά επαναφέρουν στή Πατρίδα ο ΣΥΡΙΖΑ καί οι συνιστώσες του.

{youtube}U1JMQEiu0fU{/youtube}