Οργιάζουν οι απατεώνες στη Σπάρτη! Τρομοκρατούν ηλικιωμένους και τους αποσπούν χρήματα!

Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών της Σπάρτης! Στα γραφεία του FLY τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν αρκετές καταγγελίες, στις οποίες αναφέρεται ότι οι δράστες, έχοντας προφανώς αντλήσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Σε κάποιες περιπtώσεις οι δράστες ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων. Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Πάντως, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου, δραστηριοποιούνται καθημερινά για τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και τη σύλληψη ατόμων που επιχειρούν να εξαπατήσουν με διάφορους τρόπους και μεθόδους πολίτες, και ιδίως ηλικιωμένους.