Δελτίο αγροτικών κινητοποιήσεων … Πού θα στηθούν σήμερα τα μπλόκα;

«Δεν υπάρχει θέμα διάλογου από μηδενική βάση στο ασφαλιστικό» ξεκαθαρίζει εκ νέου η κυβέρνηση, στον απόηχο των επεισοδίων της Agrotica, αλλά και τις δηλώσεις υπουργών όπως οι κ. Αποστόλου και Αλεξιάδης, που οι αγρότες θεωρούν ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Από την πλευρά τους πάντως οι παραγωγοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, έχοντας προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο κόμβο Κουρτεσίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι.

Επίσης, εντείνονται οι κινητοποιήσεις στην Ηλεία με νέο μπλόκο στα φανάρια Αγίου Γεωργίου στον Πύργο.

Παράλληλα, κλειστή παραμένει από αγρότες η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Εντείνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι αγρότες από το μπλόκο Αργολίδας (Δαλαμανάρα). Συντασσόμενοι με τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής της Νίκαιας, οι αγρότες της Δαλαμανάρας μεταξύ άλλων οι αγρότες αποφάσισαν, ν’ αποκλείουν κάθε μέρα συμβολικά την εθνική οδό Άργους-Ναυπλίου από τις 7μμ-9μμ.

Δίπλα στην είσοδο του δημαρχείου στους Μολάους συγκεντρώνονται οι αγρότες στις 31 Ιανουαρίου. Να συμμετάσχει στην συγκέντρωση που θα γίνει στους Μολάους πλησίον της εισόδου του Δημαρχείου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι καλεί τον κόσμο η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων του δήμου Μονεμβασίας. «Αγωνιζόμαστε, κόντρα στα νομοσχέδια που προωθούνται και στοχεύουν στην εξόντωση των αγροτών και όλης της κοινωνίας», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση. Μπλόκο έχει στηθεί και στο Δαφνί!

Πολύωροι αποκλεισμοί σημειώνονται από τους αγρότες στον κόμβο Ασπροχώματος και τη Μεσσήνη.

Τέλος, αγρότες της Αρκαδίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και για σήμερα αναμένεται να κλείσουν πάλι (έγινε και προχθές) τα διόδια Νεστάνης, στον αυτοκινητόδρομο “Κόρινθος-Τρίπολης-Καλαμάτας”. Αυτό αναμένεται να γίνει γύρω στις 12.00 το μεσημέρι.