Ξεφάντωσαν οι εκπαιδευτικοί του Πλήθωνα

Το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016, στο Κέντρο «ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ» των Νίκου και Θανάση Χριστακάκου, στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεστίαση των μελών και φίλων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ», η οποία εξελίχθηκε σ’ ένα όμορφο κεφάτο ξεφάντωμα.
Η συνεστίαση άρχισε με ένα σύντομο χαιρετισμό της Προέδρου κας Λίας Σαρακίνη-Τσουρούνη, που συνεχάρη όλους και όλες για την άθρόα παρουσία τους. Η Κυρία Πρόεδρος τόνισε με έμφαση ότι ο ρόλος του Συλλόγου δεν περιορίζεται μόνο στο συνδικαλιστικό πεδίο, αλλά επεκτείνεται στον κοινωνικό τομέα, καλλιεργώντας συνθήκες ειλικρινούς συναδελφικής αγάπης, αλληλοβοήθειας και συμπαράστασης μεταξύ των μελών του. Στη συνέχεια ευχήθηκε το «καλορίζικος» και «καλή θητεία» στο νέο Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας κ. Πέτρο Νταλιάνη, ενώ στον Σχολικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σαΐτάκη «να συνεχίσει την καλή κι εποικοδομητική συνεργασία» του, τόσο με τον Σύλλογο, όσο και με κάθε Εκπαιδευτικό Π.Ε. της διακιοδοσίας του, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Ξεχωριστά ευχαρίστησε τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στην συνεστίαση, επισημαίνοντας πως παρά την αποχώρησή τους από την Υπηρεσία, ο Σύλλογος εξακολουθεί να τους θεωρεί αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι του.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του νέου Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας κ. Πέτρου Νταλιάνη, του Σχολικού Συμβούλου κ. Ιωάννη Σαΐτάκη και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστου Π. Πλειώτα.
Ο κ. Νταλιάνης επισήμανε πως προέρχεται από τον μάχιμο χώρο των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Βαθμίδας και παρά την ανάληψη της θέσης του Διευθυντή Εκπαίδευσης δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει ποτέ πως είναι κι αυτός Εκπαιδευτικός, αποφασισμένος να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και των λειτουργών της.
Ο κ. Σαΐτάκης με την σειρά του υπενθύμισε πως, όλα αυτά τα χρόνια της προσφοράς του από την θέση αυτή που του εμπιστεύτηκε η Πολιτεία, στάθηκε πάντα δίπλα στους Εκπαιδευτικούς και ποτέ απέναντί τους, ενώ με ιδιαίτερη ευαισθησία συμπαραστάθηκε στους νέους Συναδέλφους. Οι σχέσεις του, τέλος, με το συνδικαλιστικό όργανο των Εκπαιδευτικών της Λακεδαίμονος ήταν πάντα άψογες και σε υψηλό επίπεδο, στηριγμένες στον αλληλοσεβασμό, την αλληλοεκτίμηση και τους κοινούς, κατά το πλείστον, σκοπούς.
Ο κ. Πλειώτας εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμησή του, προς όλους τους Εκπαιδευτικούς, για το μεγάλο και υπεύθυνο έργο τους και τους διαβεβαίωσε ότι, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα είναι πάντοτε στο πλάι τους σε ό,τι χρειαστεί.
Τη βραδιά κάλυψαν με ζωντανή μουσική ο Τάσος Σκιαδάς, κιθάρα – τραγούδι και ο Κυριάκος Σγούρδας, μπουζούκι-τραγούδι. Με τα πρώτα παραδοσιακά τραγούδια η πίστα γέμισε από κυκλωτικούς χορούς. Το καλό παράδειγμα έδωσαν η κυρία Πρόεδρος με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο Σχολικός Σύμβουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κι ακολούθησαν όλοι οι συνδαιτυμόνες. Η ατμόσφαιρα ήταν εγκάρδια, φιλική και ζεστή, γι’ αυτό και το κέφι ήταν αυθόρμητο και ειλικρινές, μέχρι πρωίας!
Σε κάποια στιγμή χαλάρωσης, μετά τα μεσάνυχτα, έγινε η κλήρωση των δώρων μιας μικρής λαχειοφόρου αγοράς, για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Ύστερα το δασκαλικό ξεφάντωμα συνεχίστηκε με αμείωτο ενθουσιασμό!
Και του χρόνου!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ