Πήρε το ντέρμπι η Σπάρτη με 2-1 κόντρα στο Παναρκαδικό (video)

Η ΑΕ Σπάρτη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στο κατάμεστο Στάδιο της Σπάρτης από 1.200 και πλέον φιλάθλους και οδηγεί την κούρσα του Πρωταθλήματος με 34 βαθμούς, τρεις παραπάνω από τον Παναργειακό που υπέστη βαριά ήττα από την Καλαμάτα και η Football League πλησιάζει όλο και περισσότερο…!

Η Σπάρτη μπήκε μουδιασμένη στο ξεκίνημα του αγώνα και αυτό το πλήρωσε στο 6′ όπου ο Παναρκαδικός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Σαλαπάτα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καδά. Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε μόλις τρία λεπτά. Ο Γέσιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 9′ έστειλε τα μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γεωργακόπουλου.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η ΑΕ Σπάρτη υποχρεώθηκε σε δυο αναγκαστικές αλλαγές. Στο 32΄ο Σταμογιάννος έδωσε τη θέση του στον Κατσίκη ενώ στο 36′ ο Βιγιαφάνε πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και τον αντικατέστησε ο Ηλιόπουλος.

Αποφασισμένη να κάνει το 2-1 μπήκε στην επανάληψη η ΑΕ Σπάρτη με περισσότερη διάθεση και πάθος οι ποδοσφαιριστές της και με το ξεκίνημα προειδοποίησε με μακρινό σουτ του Γέσιτς το οποίο κατέληξε άουτ, ώσπου ήρθε η ώρα να “μιλήσει” ο αρχηγός.Ο Ηλίας Αναστασάκος μετά από εντυπωσιακή σέντρα του Γιέσιτς στη πλάτη των αμυντικών, με κεφαλιά ψαράκι έκανε την ανατροπή και το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου. Ο Παναρκαδικός έψαχνε τον τρόπο για να φτάσει στην ισοφάριση με την ΑΕ Σπάρτη όμως να αμύνεται σωστά.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Παναγιώτου, Σταμογιάννος (33′ Κατσίκης), Παρασκευαΐδης, Γέσιτς, Μπιταξής, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Βιγιαφάνε (36′ Ηλιόπουλος), Κοιλιάρας (78΄ Αναστασόπουλος).
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Γεωργακόπουλος, Άσεν, Μπούτας (83′ Χρήστου), Καστριτσέας, Κυριακόπουλος, Σταθουλόπουλος (64′ Ζαχαράκης), Αγγελόπουλος, Δήμος (74′ Γαρυφαλλόπουλος), Σαλαπάτας Αριστ., Καδάς, Κότσιρας.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις μέσα από τη κάμερα του flynews.gr:

Δηλώσεις του προπονητή της ΑΕ Σπάρτης Σ.Αντωνίου κια του ποδοσφαιριστή του Παναρκαδικού Αγγελόπουλου