Οι άλλοι εγκαινιάζουν μουσεία κι εμείς είμαστε για το Μουσείο!

Το Μάϊο 2016 η Θήβα εγκαινιάζει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της .

Οι εκεί τοπικοί αρμόδιοι φορείς και παράγοντες (Περιφέρεια , Δήμοι , βουλευτές , κλπ) με σωστό προγραμματισμό , στοχοθέτηση και σύνεση και σε συνεργασία με το Υπ . Πολιτισμού το ενέταξαν στο ΕΣΠΑ το έτος 2010 και σε 5 χρόνια το εγκαινιάζουν !!!

Εμείς εδώ υποτίθεται πως προσπαθούμε εδώ και 20 χρόνια (!!!) να φτιάξουμε το Νέο Μουσείο Σπάρτης κι όχι μόνο είμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν αλλά έχουμε ανοίξει κι εμφύλιο πόλεμο σχετικά με τις ευθύνες και το «τι μέλλει γενέσθαι» !!!

Ας ελπίσουμε ότι η αξιέπαινη πρωτοβουλία που πήραν οι επαγγελματικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς της Σπάρτης και της Λακωνίας για σύσκεψη με τους θεσμικούς φορείς της πόλης και του νομού (Κυριακή 28-2-2016 , 11 πμ , αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λακωνίας Λυκούργου 61 Σπάρτη) προκειμένου να συγκροτηθεί μια κοινή γραμμή και πρόταση διεκδίκησης του Νέου Μουσείου Σπάρτης , θα στεφθεί με επιτυχία και θα γίνει , επιτέλους , μια δυναμική αρχή για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου Οράματος και την έξοδό του από το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί !

Βαγγέλης Μητράκος