Χοιρινό με κάστανα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 6-8 άτομα
2 κιλά χοιρινό μπούτι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια | 2 κιλά κάστανα ξεφλουδισμένα | 100 γρ ελαιόλαδο | 60 γρ κρασί λευκό αρετσίνωτο | 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο | 1 ποτήρι χλιαρό νερό | αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος
1. Βράζετε ή ψήνετε τα κάστανα για 1/2 ώρα και τα καθαρίζετε. Σε βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κομμάτια του χοιρινού μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.

2. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το νερό, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το καπάκι το φαγητό. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μόνο με την σαλτσούλα του.

3. Προσθέτετε στο τέλος τα κάστανα και σιγοβράζετε για άλλα 10′ μόνο, μέχρι να δέσουν τα υλικά. Σερβίρετε αμέσως.