Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες λόγω κακοκαιρίας!

Μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών σε καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου. Οι θυελλώδεις άνεμοι, ο χιονιάς και ο παγετός έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε κηπευτικά,

ελαιοκαλλιέργειες, τόσο σε απώλεια καρπού, όσο και σε φυτικό κεφάλαιο και εσπεριδοειδή. Σε πολλές περιοχές, ο αέρας έχει ξεριζώσει κυριολεκτικά εκατοντάδες ελαιόδενδρα. Η σφοδρή χιονόπτωση και ο παγετός που ακολούθησε στα χωριά των βορείων δήμων της Λακωνίας (Πελλάνα Καστόρι) έχει κάνει μεγάλες ζημιές στις ελιές. Επίσης, τρομακτικές σκηνές έζησαν οι αλιείς των Βελανιδίων, οι οποίοι είδαν κάποια από τα καϊκια τους να βουλιάζουν, λόγω των κυμάτων που ξεπερνούσαν τα 10 μέτρα. Στο σημείο στήθηκε επιχείρηση για την ανέλκυση των σκαφών.

Κατά τα άλλα, νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό το πολικό ψύχος και τις ισχυρές χιονοπτώσεις, θα πλήξει την Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια αλλά και βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στην ανατολική και νοτιά νησιωτική, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ωστόσο, νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό το πολικό ψύχος και τις ισχυρές χιονοπτώσεις, θα πλήξει την Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας, έως και το βράδυ της Τετάρτης. Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, αν και ο νέος χιονιάς θα χτυπήσει μικρότερο μέρος της χώρας, εν τούτοις το χιόνι που θα πέσει θα είναι πυκνότερο από εκείνο της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

{youtube}xO18rgOQMuw{/youtube}